Slide background
Slide background
Slide background

Jönköping

”Staden som har allt var det någon som sa. Ja förmodligen någon stolt Jönköpingsbo. För det är vi. Stolta att bo i Jönköping”

Det finns mycket du kan upptäcka om och i Jönköping. På den här sidan ska vi föröka guida dig till några härliga utflykter när du ändå är här.

Jönköping kan erbjuda:

  • En 10 km lång sandstrand.
  • Europas längsta parksoffa
  • Elmia – mässa och aktivitetsområde. De arrangerar bl a en av världens största mässor.

 

ATT UPPTÄCKA

Det finns så mycket att göra i Jönköping, om du har tid vill säga. Vi har plockat fram lite alternativ till dig och som du kan läsa om här nedanför. Kontakta oss för mer information och paket med boende och din önskade aktivitet.


SPORT

Jönköping kan erbjuda mycket sport. Hockey, fotboll, innebandy, tennis, cykel, kanot, paddling, hästridning, bowling, curling och fäktning.

KULTUR

Spira

Jönköping har också ett rikt kulturliv. Besök vårt nya kulturhus Spira. Eller besök teatern vägg i vägg med Grand. Eller kanske ett besök till Huskvarna Parken.

SHOPPING

Shopping

Det finns mycket shopping att göra i Jönköping. Precis utanför Grand har du ett fullständigt utbud, mitt framför näsan.

ATT UPPTÄCKA

Granna

Inte långt från Jönköping ligger Gränna. En småstadsidyll där du bl a kan besöka polkagriskokerier. Strosa omkring på kullerstensgatorna eller ta en båttur över till Visingsö.

GOLF

Jönköping är känd för sina många golfanläggningar. Bo på Grand och spela golf på någon av alla de nio banor som Jönköping har att erbjuda. Titta in på Golfköpings hemsida.

PIREN

Piren

På sommaren är ett besök till hamnpiren ett måste. Ett stort antal restauranger alldeles nere vid vattnet. Nästan som rivieran fast i Småland.